Runningtherapie heeft zelfde effect als antidepressiva

Onlangs verscheen op GGZ.nieuws.nl een interessant artikel met de titel: ‘Groot leed onder mensen met depressie.’ Depressie is inmiddels volksziekte nummer 1. Heel wat mensen zijn dus depressief of zijn dit geweest. De strekking van het artikel is dat er grote behoefte is aan openheid, steun en kennis. Tot zover niets nieuws.

thUNEZIB7P

 

Nieuw, en tegelijk het allermooiste van dit artikel is te lezen dat wetenschappers, behandelaars EN ervaringsdeskundigen samen aan tafel gaan over de prioriteiten bij onderzoek naar depressie. Samen bereik je meer.

Het op een na mooiste staat halverwege het stukje: “Van Running therapy weten we nu dat het hetzelfde effect heeft als antidepressiva, maar beter voor het lichaam omdat er geen sprake is van bijwerkingen.” (Brenda Penninx, hoogleraar in de psychiatrische epidemiologie aan het VUmc)

Geen enkel middel is helaas nog het wondermiddel gebleken, dus waarom niet eerder en meer grijpen naar het middel met uitsluitend positieve bijwerkingen? Wij zijn er klaar voor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s