3 Maart. Appje. Een oud-collega.

3 Maart. Appje. Een oud-collega.
“Wil jij samen met mij aan een kleine groep studenten een les over Runningtherapie verzorgen, in mei/juni?”
“Jaaa!”

Ho wacht. Typte ik daar “Jaaa!”?
Ja. Ja, natuurlijk! Ik ben zo vast overtuigd van de kracht van bewegen bij psychische problemen en van de kracht van Runningtherapie in het bijzonder. Alles doe ik er -samen met Elsbeth- dan ook aan om dat meer bekendheid te geven.
Wat ik je alleen nog niet vertelde is dat de oud-collega een oud-collega werd omdat zij docent werd aan de Hogeschool Utrecht. Zij leidt nu, met haar collega’s uiteraard, collega-fysiotherapeuten in 3 jaar op tot master in de psychosomatische fysiotherapie.
Toevallig weet ik een beetje wat zo’n master inhoudt, want ik heb er eentje behaald daar in Utrecht, in de sportfysiotherapie. Het gaat ver, diep en grondig. Héél ver, diep en grondig. De studenten die ik zal gaan zien zijn eind tweedejaars en dus al behoorlijk verdiept en voorgegrond op het gebied van psychosomatische problemen (psyschische problemen die zich lichamelijk uiten). Wat moet ik hen nog vertellen? Zij weten beter dan ik wat het belang is van bewegen, zowel voor je lichaam als voor je geest. En o ja, 4 uur moest het college duren…

Wat nu? Gelukkig kan ik altijd terugvallen op mijn oude jeugdvriendin Pippi Langkous.
“Ik heb dat nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.” zei zij altijd.
En zo is het natuurlijk. Ik weet wat ik wil vertellen.
Weet wat ik kan. Weet wat ik niet kan ook.
Ik blijf bij mijn leest. En bij mijzelf. Dan kan het toch eigenlijk nooit mis gaan?

Ik maak een presentatie. Nette opbouw. Vleugje humor. Een spelletje. Veel raakvlak met de praktijk. En bereid ook een stuk ‘echte’ praktijk voor, want ik weet nog hoe ongelooflijk lekker ik het zelf altijd vond als we in collegetijd naar buiten gingen om gewoon ook even te doen en te ervaren. Het gebied achter de HU richting Kromme Rijn is werkelijk prachtig.

En toen was het opeens vrijdagochtend 13 mei. Superleuke groep van 13 zeer geïnteresseerde en positief kritische studenten. Mijn oud-collega erbij om hier en daar aan te vullen. De 4 uur waren in no-time voorbij en ik genoot er zelfs van.

En waren er achteraf dingen die ik een volgende keer anders zou doen? Zeker, natuurlijk!
Best veel dingen zelfs. Maar wat geeft dat? Goed is goed genoeg.
En goed genoeg dat was het kennelijk, want ik heb mezelf -diezelfde middag nog- alweer heel snel en hard “Jaaa!” horen zeggen tegen de uitnodiging voor volgend jaar 😉

Fijne dag! Miriam (&Pippi)

Gastcollege PSF HU

 

One thought on “3 Maart. Appje. Een oud-collega.

  1. Wauw knappert! Wat stoer en goed gedaan en mooi geschreven! Daar leer ik ook weer van. Trots op jou! 😘 En lang leve Pippi!😃😂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s