Ervaringen van cursisten

Jantine, oktober 2015:

Miriam en Elsbeth hebben met Running Therapie een nieuw perspectief aangeboden op het gebied van hardlopen. Niks geen split-records of lange afstanden om ’s ochtends bij het koffie apparaat je collega’s mee te imponeren, gewoon rustig leren hardlopen op je eigen tempo, wat voor jou haalbaar is, met als doel om dit uit te breiden tot een half uur non-stop door te kunnen lopen. Klinkt heel gemakkelijk, maar zonder hardloop-ervaring toch best een uitdaging. En bewust worden van je ademhaling, de omgeving, je hartslag, zorgt ervoor dat dat half uurtje toch nog haalbaar blijkt te zijn.

Starten bij Running Therapie kan op je eigen niveau. Je medelopers hebben allemaal een andere achtergrond. Met mijn sportieve achtergrond toch wel een uitdaging voor Miriam en Elsbeth, want stimuleren was niet de vraag, eerder afremmen. Maar gedurende de weken werd mij toch ook wel duidelijk dat rust heel belangrijk is, niet alleen in de opbouw van het hardlopen. Ook gedurende de dag.

Miriam en Elsbeth, jullie krijgen van mij een 8 voor het helpen om goed te kunnen hardlopen en beetje meer rust te vinden in de dagelijkse hectiek van werk en privé en ik hou jullie op de hoogte of óók ik een keer een hardloop mijlpaal bij het koffie apparaat aan mijn collega’s kan vertellen.
Linda, november 2015:
Tijdens deze cursus runningtherapie heb ik geleerd om ontspannen te kunnen hardlopen/joggen.  Daarbij gaat het niet om snelheid, maar om het vol houden. Verder ben ik me meer bewust geworden van de omgeving (de natuur) waar ik loop. In periodes dat ik veel stress  heb, vergeet ik dat.  Maar door het lopen zit ik nu minder in mijn hoofd. Mijn conditie is in korte tijd sterk verbeterd en ik voel me fitter.
De opbouw van de cursus heb ik prettig en rustig ervaren. Aan de hand van mijn eigen doelen en fysieke mogelijkheden werd een persoonlijk schema door de trainers opgesteld. Het was goed te doen.  Als ik vragen had kon ik bij de trainers terecht. Ik geef de cursus een 8.
En als tip voor de trainers: ga zo door!